Zelf Sterk Delfland: Wat kun je met deze website?

Zit je al een tijdje niet lekker in je vel en heb je nergens zin in? Dat overkomt iedereen wel eens. Een op de vijf jongeren heeft namelijk wel eens last van somberheidsklachten en depressieve gevoelens. Maar wanneer je merkt dat deze langere tijd blijven, is het verstandig èn belangrijk hiermee zo snel mogelijk zelf aan de slag te gaan.. Wij kunnen je daarbij helpen, zodat je kan voorkomen dat je dip of depressieve gevoelens uitgroeien tot een echte depressie.

Deze website geeft je verschillende manieren om aan de slag te gaan met je klachten. Het is belangrijk dat jij de hulp zoekt die bij je past.  

Je kunt hier gratis en anoniem terecht voor laagdrempelige hulp die bij jou past. Welke informatie vind je op deze site?

  • Hoe ontstaan depressieve gevoelens en wat merk je ervan?
  • De mogelijkheid om online 1 op 1 te chatten met een preventiemedewerker voor een antwoord op je vragen
  • Je kunt zelfstandig of onder begeleiding van een preventiewerker aan de slag met e-health modules *), gericht op het verbeteren van sociale, emotionele vaardigheden en hoe om te gaan met problemen en stress.
  • Groepstrainingen op locatie.
  • Online en offline trainingen gericht op sociale en emotionele vaardigheden; hoe kun je omgaan met problemen die je tegenkomt in je leven.
  • Filmpjes van jongeren die zelf last hebben (gehad) van depressieve klachten (ervaringsdeskundigen) en vertellen over wat zij meegemaakt hebben.

Zelf (weer) sterk worden met de hulp die bij je past

*) Wat is een e-health module?!

Een e-health module is een digitale training met vragen en opdrachten. Deze zijn er op gericht om je te leren omgaan met de klachten en gevoelens die jij ervaart. Dat kan zelfstandig of onder begeleiding van een preventiewerker. We hebben verschillende modules, op deze website kun je jezelf aanmelden om e-health modules te volgen. Kun je niets vinden dat bij je past? Stuur dan een mailtje naar doelpreventie@ggz-delfland.nl en dan kijken wij samen met jou wat we kunnen doen!

Het is goed mogelijk om bij somberheidsklachten en depressieve gevoelens een echte depressie te voorkomen. Uit onderzoek blijkt dat preventieve interventies zoals beschikbaar op deze website bijdragen aan het voorkomen van depressie met wel 30%. (trimbos.nl) Dat betekent dat 1 op de 3 depressies voorkomen kan worden!

 

Het project Zelf Sterk Delfland is een initiatief van DOEL Preventie. Wij merken vanuit de praktijk dat jongeren vaak lang rondlopen met somberheidsklachten en depressieve gevoelens. Zij vinden het moeilijk om hierover met anderen te praten en de juiste hulp te vinden. Of de drempel naar hulpverlening lijkt te hoog. Hier willen wij verandering in brengen! Ons doel is het voorkomen en verminderen van somberheidsklachten en depressieve gevoelens onder jongeren in de regio Delfland.

De personen die op deze website getoond zijn, dienen ter illustratie en zijn geen daadwerkelijke cliënten.